top of page

       
Leerroute
tot  
visuele Muziektolk&
Signdancer

 

Heeft u de tweedaagse workshop “Visuele Muziek voor gebarentaalvaardigen” gevolgd?

Smaakt dat naar meer? Of werkt u al regelmatig als muziektolk of dove performer en wilt u meer ervaring opdoen en kunnen sparren met anderen?

 

Schrijf uzelf dan in voor de Leerroute tot Visuele Muziektolk/Signdancer.

 

Van het begin tot het einde van de leerroute leert u alle ins and outs, do’s and don’ts op het gebied van visuele muziek, performen en het tolken van (live) muziek.

 

De volledige leerroute bestaat uit de Opleiding Visuele Muziek  (inclusief toetsing) en de

Extra module Live Muziek Tolken / Signdancen met de daarbij horende toets als afsluiting.

Meer informatie over zowel de opleiding als de extra module vindt u hieronder.

Wilt u alleen de opleiding volgen en niet verder doorstromen naar de extra module, dan is dat ook mogelijk.

opleiding Visuele muziek

2022/2023

 

(geaccrediteerd door RTGS voor tolken nederlandse gebarentaal)

Totaal 55 contacturen

 

We hebben een goed nieuws voor u!

 

Zoals u wellicht weet, heeft de bedrijf 1.2.Communicate in de afgelopen jaren in samenwerking met Muziektolken.nl de Opleiding Visuele Muziek verzorgd voor zowel tolken NGT/NmG en dove mensen die graag als muziektolk of Signdancer wil worden.

 

In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat de balans tussen horende en dove deelnemers niet gelijk is en dat onze visie van de Opleiding Visuele Muziek voor zowel dove als horende deelnemers toegankelijk moet zijn.

 

Onze doel is dat de kosten voor de Opleiding Visuele Muziek voor dove deelnemers eventueel gehalveerd kan worden. Wij streven een gelijke verdeling van dove en horende deelnemers na.

 

Wat houdt onze Opleiding Visuele Muziek in?

 

Hier leert u alles over het kunstzinnig visueel maken van muziek en het tolken van muziek op basis van een audio opname. Wat komt er nu allemaal bij kijken? Waar moet ik op letten, wat past bij mij en wat minder? Hoe sta ik op een podium? Wat is er voor nodig om mijn performance zo goed mogelijk uit de verf te laten komen? En wat ga ik doen tijdens instrumentale intermezzo’s?

 

Deze, en meer van dit soort vragen, worden tijdens de opleiding beantwoord. Goed opgeleide en ervaren docenten en ervaringsdeskundigen uit het werkveld zullen u tijdens de opleiding begeleiden.

 

De opleiding wordt afgesloten met een avondvullend programma waarin deelnemers de kans krijgen om te performen voor een publiek van vrienden en familie. Na afloop ontvangen alle deelnemers een certificaat als bewijs van deelname aan de opleiding.

 

Voor de deelnemers die willen doorstromen naar de extra module Live Muziek Tolken, biedt de opleiding een afsluitende eindtoets. Wanneer deze met een voldoende wordt afgerond, kan doorstroming plaatsvinden. Bij een onvoldoende is er de mogelijkheid om de toets op een later tijdstip te herkansen.

 

De Opleiding Visuele Muziek bestaat uit 10 lessen verspreid over 7 maanden en start in september 2021​.

 

Tijdens de opleiding zijn twee tolken Nederlandse Gebarentaal en twee coaches aanwezig.

Voor wie is de opleiding geschikt?

Doven, slechthorenden en horenden die:

  • serieuze interesse in Visuele Muziek hebben;

  • de NGT of NmG redelijk tot optimaal beheersen én

  • gebarentaal als kunstuiting willen gebruiken

Klik hier voor programma
bottom of page