top of page

2-daagse workshop
     Visuele Muziek

(met RTGS punten voor tolken NGT/NmG)

Wellicht heeft u bij een festival of op TV al eens gezien hoe muziek  in de Nederlandse Gebarentaal of Nederlands met Gebaren werden vertaald. Bent u hierdoor nieuwsgierig geworden waarom muziek in Nederlandse Gebarentaal (NGT) en Nederlands met Gebaren (NmG) wordt vertaald en

wilt u hier meer over weten?

​Dan is hier uw kans:


Deze tweedaagse workshop is bedoeld voor iedereen die hierin geïnteresseerd is.
Leer muziek in Nederlandse Gebarentaal begrijpen. Snuffel tijdens de workshop aan allerlei elementen die nodig zijn voor visuele muziek. En natuurlijk gaat u ook zelf aan de slag met een liedje in gebaren!


Het maakt voor deze workshop niet uit hoe vaardig u bent in NGT / NmG.

Bent u zelf Doof of Slechthorend? 


Ook dan is deze workshop voor u geschikt! Het is als Doof of Slechthorend persoon natuurlijk ook mogelijk om bezig te zijn met visuele muziek, dit gebeurt dan vaak in samenwerking met een horende collega die een zogeheten "feeder" is.  Doordat er bij de workshop tolken NGT aanwezig zijn, kunt u de gehele cursus in NGT volgen. De opbrachten en oefeningen bij de cursus zullen uiteraard passend zijn en ook u uitdagen om actief met visuele muziek te oefenen.

Bent u tolk NGT/ NmG en op zoek naar een nascholing die eens wat anders is!?


Stop dan met zoeken! Deze workshop is door de RTGS erkend! 

Wat maakt een opdracht bij een festival, theater of besloten feest met muziek nu anders dan een reguliere tolkopdracht? Wat u een tolk opdracht krijgt voor een bruiloft met muziek of een uitvaart? 
Een liedje goed omzetten in Nederlandse Gebarentaal (NGT) of Nederlands met Gebaren (NmG) kan best een uitdaging zijn. Het is de bedoeling dat visuele muziek alles wat voor een horende te horen is, volledig visueel in beeld brengt voor wie Doof of Slechthorend is. Hierbij worden dus niet alleen de teksten vertaald, maar ook de instrumenten en de emotie van de muziek. Hierbij horen dus ook lichaamsbewegingen, mimiek, emotie en ritmegevoel. 
Zeker bij tolkopdrachten waar emoties bij komen kijken is het handig om een gedegen basis te hebben in de visuele muziek. Na deze twee workshopdagen hebben de deelnemers meer  inzicht op het gebied van muziek tolken tijdens bijvoorbeeld een feest, festival of kerkdienst of uitvaart.


Na deze workshop te hebben gevolgd is het ook mogelijk om te starten met onze leerroute tot muziektolk: de visuele muziek academie en daarna de module tot professional

 

 

 

 

Wat te verwachten van de tweedaagse workshop?

Tijdens deze 2-tweedaagse training wordt er actief gewerkt met verschillende aspecten die nodig zijn om muziek en zang over te kunnen brengen in gebarentaal. Na wat snuffelen aan de verschillende aspecten die komen kijken bij visuele muziek en wat theorie achter muziek vertalingen maken, gaan de deelnemers onderzoeken wat ieder individu past om zo meer inzicht te krijgen in ieders sterke kanten. Door de verschillende praktische opdrachten, onder begeleiding van deskundige docenten, kan er geoefend worden met visuele muziek en worden alle cursisten gecoacht om het beste uit zichzelf te halen.

De deelnemers werken met door hen zelf uitgekozen muziek en krijgen ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Er zal veel interactie zijn tussen de deelnemers en er is voor ieder wat wils: kerkelijke liederen, popliedjes, uitvaartmuziek en liedjes met algemene thema's.

​​Voor wie is deze workshop geschikt?

Voor iedereen!
Doven, Slechthorenden en Horende geinteresseerden die NGT of NmG in meer of mindere mate beheersen en zich graag in de Visuele Muziek willen verdiepen.

 

Na deze workshop te hebben gevolgd is het ook mogelijk om te starten met onze leerroute tot muziektolk: de visuele muziek academie en daarna de module tot professional

 

Mocht u hier nog over twijfelen kunt u altijd bij ons terecht voor onze adviezen.

 

Datum
Nieuwe datum nader te bepalen. 

Locatie: 

De voormalige kunstzijde fabriek Enka

Sterkerij 14
6717 XR Ede

Tijden: 

Inloop: 9.15 uur - 9.30 uur (koffie/thee)
Workshop van 9:30 uur tot 17:00 uur inclusief lunchpauze.

Cursusgeld: 

€ 230,=  inclusief BTW, koffie/thee met lekkers en lunch op zaterdag en zondag
Er is een mogelijkheid om in termijnen te betalen.

Let op:​ Speciale actie!!

Cursusgeld voor studenten EN ook voor iedereen die Doof of Slechthorend is:

€ 180, =  inclusief koffie/thee met lekkers en lunch op zaterdag en zondag​

Er is een mogelijkheid om in termijnen te betalen.

RTGS Nascholingspunten (totaal): 1,30 punten. 

 

Klik hier voor informatie op de website van Stichting RTGS

Interview met workshop deelnemers:

bottom of page