top of page

       
ONS
DOCENTEN
TEam 

Jessica de Waard als docentteam.jpg

Coach 

Jessica de Waard - Smit is Slechthorend, en als muzikant opgegroeid in een muzikale familie. Ze maakt graag een brug tussen muziek en visuele muziek. Ze heeft hiermee vanaf kinds af aan veel podiumervaring opgedaan, voor klein en groot publiek. Graag draagt ze haar kennis aan anderen over en heeft hiervoor ook meerdere didactische scholingen en cursussen gevolgd. Als een van de initiatiefnemers van muziektolkhoorterbij is ze daarnaast sinds 2017 aan het strijden voor betere toegankelijkheid voor Doven en Slechthorenden bij concerten en festivals.

Ze heeft als alumnus van de Visuele Muziek Academie ervaring met  uiteenlopende muziekstijlen: van Latin, tot Metal van anderstalig tot Smartlappen. Dit bij diverse live evenementen en TV uitzendingen van het Eurovisie songfestival en de Top 2000. 

Per 2022 neemt Jessica het stokje over als coördinator en cursusleider.
Bij de workshops en cursus zal ze tevens aanwezig zijn als coach.

 

2daagse workshop, visuele muziek academie, module professionals

Ruth_edited.jpg

Coach

Ruth Krooshof is tolk Nederlandse gebarentaal en ze heeft als alumnus van de Visuele Muziek Academie ruime ervaring met het vertalen van muziekteksten.
Ze is iedere les bijeenkomst aanwezig om de cursisten 1 op 1 aandacht te geven en te coachen in ieders individuele groeiproces.

 

Ik ga jullie helpen om het beste uit jezelf te halen, een gezonde dosis zelfvertrouwen te kweken en alle tools aanbieden om ook zelf te kunnen reflecteren op je werk, je werkhouding en je skills als visuele muziektolk.
 

Vanaf 2010 ben ik werkzaam als muziektolk en vanaf 2012 als tolk Nederlandse Gebarentaal. Ik heb in de afgelopen jaren heel wat verschillende stijlen muziek door mijn vingers laten gaan en hoop ook nog jaren lang dit te kunnen doen. Ik heb ervaring met diverse bands, festivals en andere muziek opdrachten, zowel op het podium als ervoor, tussen het publiek of via een live stream.

2-daagse workshop, visuele muziek academie, module professionals

Peter.jpg

Coach

Peter Halfwerk is een dove docent NGT en heeft als alumnus van de Visuele Muziek Academie ervaring met het vertalen van muziekteksten. Zo heeft hij o.a. ervaring met Mute-Sounds festival, Eurovisie songfestival en enkele tv-programma's.

Als docent NGT, maar ook bijvoorbeeld als tolk NGT, moet je natuurlijk bekend zijn met vele varianten van een gebaar, een vaardigheid die heel handig is als je bezig gaat met het vertalen van muziekteksten.

Hoe vind je dat gebaar die te betekenis goed over kan brengen, maar ook nog eens mooi is om naar te kijken? Hoe ga je om met woorden/begripppen waar geen gebaar voor is? 

Kan je gebaren lenen uit andere gebarentalen, zonder dat hiermee de volgbaarheid verdwijnt? Dit zijn vragen waarmee Peter met jullie bezig zal gaan: vooral veel doen en praktische tips. 

2-daagse workshop, visuele muziek academie

Foto opleiding visuele muziek.jpg

Docent Vertaalstrategieën/Mimiek/Rolnemen


Kristien Desmettre is een alumnus van de visuele muziek academie, een creatieveling, positieve relativist en vooral gebeten door muziek, poëzie en theater. In 2010 afgestudeerd als Tolk Vlaamse Gebarentaal  waarbij ze door toevallige toevalligheden in de wereld van de visuele muziek en podiumkunsten terecht is gekomen. Ze is alumnus van de visuele muziek academie Een passie waarvan ze hoopt deze nog lang te mogen en kunnen uitoefenen!

 

"Omdat kennis en vaardigheden altijd in ontwikkeling zijn, volgde ik zelf een aantal jaar geleden de opleiding Visuele muziek, waarbij ik hoop nu op mijn beurt een - hopelijk - waardevolle inbreng te kunnen hebben in het proces van andere begeesterde tolken en geïnteresseerden."

 

 visuele muziek academie

download (1)_edited.jpg

Docent Grammatica NGT/ Poëzie / VV
Tobias de Ronde, onderdeel van TYD,  is een gediplomeerde gebarendocent met uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van gebarentaal en Doofheid. Hij heeft met succes een bachelorstudie afgerond op dit gebied en heeft ook een masterstudie voltooid. Gedurende zijn carrière heeft Tobias zich gespecialiseerd in het geven van workshops, cursussen en lezingen over gebarentaal en aanverwante onderwerpen. Naast zijn academische prestaties heeft Tobias de Ronde nationale bekendheid gekregen als de centrale figuur in de documentaire "Doof Kind". De film heeft niet alleen prijzen gewonnen, maar heeft ook bijgedragen aan het vergroten van het bewustzijn over Doofheid en de Deaf-cultuur in Nederland en daarbuiten. Tobias de Ronde blijft een inspiratiebron voor velen vanwege zijn toewijding aan het bevorderen van begrip en acceptatie van Doofheid en het delen van zijn expertise op het gebied van gebarentaal. Deze expertise komt hij bij de visuele muziek academie ook delen: Hij zal een gastles verzorgen over grammatica NGT en het glossen. 

 visuele muziek academie

Sharon.jpeg

Docent Dans

Sharon Wesseling is alumnus van de visuele muziek academie jaargang 2022-2023. 
Ze is zelf Slechthorend en heeft als oprichter van 20 Hertz haar passie in de dans gevonden. 20Hertz is méér dan alleen een dansgezelschap, het is ook een platform voor getalenteerde dansers Doof, Slechthorend of horend. Door visuele elementen en explosieve energie is elke performance een beleving voor je zintuigen. Met een crossover tussen expressieve urban dansstijlen en hedendaagse dans, visuals, special effects en adembenemende kostuums omschrijven sommigen het gezelschap als een festivalbeleving in het theater, met een sterk innerlijk ritme, trillingen, gave lichtshows en gebarentaal(elementen)! 

Sharon gaat jullie helpen bij het ontdekken van je individuele bewegingskwaliteiten.  Het maakt daarom dus niet uit of je weinig of veel ervaring hebt met bewegen op muziek! 

 visuele muziek academie

tolk.webp

De Visuele muziek academie en de losse workshops worden getolkt door twee tolken Nederlandse gebarentaal.
Cindy Doorman en Jorieke Verhoeven-Westera zijn tevens alumni van de visuele muziek academie en zelf ook in het gebied van muziek en-podiumkunsten werkzaam.

 

coming soon.jfif

Er zullen nieuwe gastdocenten volgen!
 

 

Tom Uittenbogert_0051_portrait.jpg

Oud - eigenaar 

Opgegroeid als Dove CODA, werkt ruim 30 jaar als docent Nederlandse Gebarentaal. Hij heeft de visuele muziek academie opgericht. 

Tom heeft de visuele muziek academie per 2022 het stokje van coördinator en coach overgedragen aan Jessica de Waard -Smit.
De visuele muziek academie is per 2023 volledig overgenomen door Ruth Krooshof en Jessica de Waard - Smit.

bottom of page