top of page

za 25 mei

|

Theaterhuis de Berenkuil

2daagse workshop Visuele Muziek

Een liedje goed omzetten in Nederlandse Gebarentaal (NGT) of Nederlands met Gebaren (NmG) kan best een uitdaging zijn. Muziektolken moeten namelijk leren meer lichaamsbeweging, mimiek, emotie, ritme en creativiteit te gebruiken om de tekst en muziek optimaal om te kunnen zetten.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
2daagse workshop Visuele Muziek
2daagse workshop Visuele Muziek

Tijd en locatie

25 mei 2019, 09:00 – 26 mei 2019, 17:00

Theaterhuis de Berenkuil, Biltstraat 166, 3572 BP Utrecht, Nederland

Over het evenement

Een liedje goed omzetten in Nederlandse Gebarentaal (NGT) of Nederlands met Gebaren (NmG)

kan best een uitdaging zijn. Doven hebben behoefte aan een volledig visueel beeld, dus willen ze muziektolken met een goede lichaamsbeweging, mimiek, emotie en ritmegevoel.

​Dit is een praktische training over muziek en zang. De focus ligt op het tolken van liedjes bij kerkdiensten en uitvaarten. Speciaal in deze situaties verbindt muziek de mensen en spreekt emoties aan. Maar wat kunnen wij hiermee als Visuele Muziektolk/-vertolker: wat is er anders dan bij een gesproken taal?

Tijdens deze 2-tweedaagse training krijgt men meer grip op deze zaken en wordt er actief gewerkt met de voorwaarden die nodig zijn om muziek en zang over te kunnen brengen in gebarentaal. Na een theoretische uitleg en een presentatie van twee gastsprekers gaat de deelnemer onderzoeken wat bij hem/haar past om zo meer inzicht te krijgen in zijn/haar sterke kanten. Door de verschillende praktische opdrachten, onder begeleiding van deskundige docenten, kan er geoefend worden met de verschillende mogelijkheden.

Er wordt aandacht besteed aan het muziek tolken in verschillende situaties. De deelnemers werken met door hen zelf uitgekozen muziek en krijgen ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Er zal veel interactie zijn tussen de deelnemers en er is voor ieder wat wils: kerkelijke liederen, popliedjes, uitvaartmuziek en liedjes met algemene thema's.

Gastsprekers zijn: Mirjam van Oijen - Stolk, Rosanna Demkes en Hanneke de Raaff (oprichters van muziektolken.nl)

De opzet is om een programma op maat te creëren, dus het maakt niet uit of de deelnemer veel of weinig ervaring heeft. Na deze dagen hebben de deelnemers meer bagage en inzicht op het gebied van muziek tolken tijdens bijvoorbeeld een kerkdienst of uitvaart.

Tijdens de workshop is een tolk Nederlandse Gebarentaal aanwezig als ondersteuning.

Voor wie is deze workshop geschikt?

Doven, slechthorenden en horenden die NGT of NmG goed beheersen en zich graag in de Visuele Muziek in NGT of NmG willen verdiepen en willen leren hoe ze liedjes in NGT of NmG kunnen vertalen.

Misschien kunt/wilt u hierna meteen doorstromen naar onze Leerroute tot Visuele Muziektolk.

Mocht u hier nog over twijfelen kunt u altijd bij ons terecht voor onze adviezen.

Onze e-mailadres is admin@1-2-communicate.com

Tickets

  • 2daagse workshop Muziek

    Twee daagse workshop Visuele Muziek - Een liedje goed omzetten in Nederlandse Gebarentaal (NGT) of Nederlands met Gebaren (NmG) kan best een uitdaging zijn. Doven hebben behoefte aan een volledig visueel beeld, dus willen ze muziektolken met een goede lichaamsbeweging, mimiek, emotie en ritmegevoel. Dit is uw kans!

    € 195,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page